top of page
Search
  • Writer's pictureRoel Wijmenga

Subtropische Venloop

Maandje verder en gelukkig weer aan de start gestaan van een wegwedstrijd! Na mijn blessure tijdens de marathon van Rotterdam heb ik de tijd moeten nemen voor mijn herstel. De deceptie was groot en ik wilde ook gewoon even afschakelen.


Na behandelingen door Maarten Tielen (Chiromotion Maastricht) en volledige looprust kon ik twee weken geleden weer pijnvrij trainen. Ook haasde ik alweer tijdens een 5000m competitiewedstrijd enkele trainingsgenoten en liep ik een tijd van 15'02".Vandaag dan de Venloop. Een geweldige wedstrijd in eigen provincie, al blijft het een klein uurtje rijden.. Door het 'kwakkelen' na de marathon had mijn vorm wel een deukje opgelopen. De basis is niet verkeerd maar scherpte voor een eigen toptijd ontbreekt nog. Daarom werd in overleg met de organisatie gekozen om te starten als haas voor de eerste dames.


Het zou een pittige klus worden gezien de weersomstandigheden, 27 graden en volle zon. Het beoogde schema werd dus iets aangepast maar alsnog moest er flink doorgelopen worden (3.14 per km). De dames gingen erg vlot van start, ik moest proberen de rust in de groep te bewaren.Na 10km in 32.21 waren er nog maar twee Keniaanse dames over. Het beoogde tempo was eigenlijk wat hoog want ik merkte dat zeker een van de twee overgebleven dames het zwaar kreeg. Na 17km op kop in de zinderende hitte vond ik het welletjes. Het werd ook voor mij 'werken' en ik wilde mezelf niet helemaal in de kreukels lopen nu ik net weer in de opbouwfase zit.Op het moment dat ik aan de kant ging voor de dames zag ik mijn maat, Ronald Schröer, circa 200m voor ons lopen. Dat geeft aan hoe zwaar de omstandigheden waren vandaag. Vervolgens ben ik naar de finish 'gejogd'. Ondertussen werd de wedstrijd beslist tussen de dames, al gingen ze allebei flink stuk waardoor ik weer op ze inliep. Omdat ik geen rol wilde spelen in deze strijd liep ik vlak achter de tweede dame over de streep.


Wat was het heet, maar wat is de Venloop een prachtige race. Zo ontzettend veel enthousiast publiek. Dit motiveert ook enorm om weer mooie doelen te stellen en er tegenaan te gaan in training!

204 views0 comments

Recent Posts

See All

2.16.09

Herstart

Kommentare


Post: Blog2_Post
bottom of page