top of page
Search
  • Writer's pictureRoel Wijmenga

Naar de klote op Sloten

Na mijn 10km PR in Valencia een maand geleden stond er 13 februari opnieuw een 10km race op het programma. De Indie 10km op de wielerbaan in Sloten, een alternatief voor het afgelaste Nederlands Kampioenschap in Schoorl. Na al enkele behoorlijke weken qua omvang de pijp nog eens goed doorblazen was het doel. Scherp voorin het veld mee en zien waar dat me zou brengen! Gepakt en gezakt reed ik samen met Cécile naar Sloten. Een dag later vloog ik vanaf Schiphol naar Kenia (vandaar deze wat late post), dus we bleven na de race in de buurt overnachten. Er stond een zeer sterk deelnemersveld aan de start met een stuk of 20 mannen met een PR onder de 30 minuten. Gezien de behoorlijke wind werd slim lopen en een groep kiezen erg belangrijk.Het startschot klonk en ik koos ervoor in de eerste groep post te vatten. Hoewel eerste groep, Solo liep Benjamin de Haan voor het hele veld uit naar een loeisterke overwinning. Door de winderige omstandigheden werd er voorin veel naar elkaar gegeken. Het tempo fluctueerde behoorlijk doordat er regelmatig iemand een 'snok' aan gaf waarop het weer stilviel. Ik zocht mijn plekje achter in de groep waar ik zolang mogelijk probeerde aan te haken. De eerste ronde van vier verteerde ik goed. Toch kreeg ik in de tweede ronde wat moeite met het tempo. Na een kleine 5km moest ik dan ook lossen waardoor ik al snel in de wind kwam te lopen.Ik wist dat het nu heel lastig ging worden een snelle tijd te lopen maar probeerde toch de schade beperkt te houden. Nadat ik in ronde 3 redelijk wat tijd verloor herpakte ik me enigszins in de slotronde waardoor ik 30.08' klokte.Een redelijke tijd gezien het wedstrijdverloop. Gegokt mee te gaan voor een snellere tijd en misschien wel een PR en dat helaas moeten bekopen. Deze prikkel neem ik mee in deze marathonvoorbereiding die ik momenteel in Kenia voortzet! Op naar de Coolsingel!! 📸 1&3: Seth Profet, 2: Harry van 't Veld

174 views0 comments

Recent Posts

See All

2.16.09

Herstart

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page