top of page
Search
  • Writer's pictureRoel Wijmenga

Herstart

Het was weer even stil. Nadat ik haaswerk deed in Venlo wilde ik verder opbouwen richting enkele baanwedstrijden en mooie wegwedstrijden dit najaar. Helaas ging het weer mis.. Een voetblessure gooide roet in het eten. 2022 is los van een PR op de 10km een rampjaar op sportief gebied.


De blessure leek na een bezoekje aan de Podotherapeut met een zooltje opgelost te zijn. Toch ging het langer duren.. Ik had een ontsteking onder mijn hak ter hoogte van de aanhechting van het peesblad. Hierna ben ik wel gaan rusten. Ik heb veel uren alternatief getraind op de fiets en in het zwembad. Ook heb ik de klacht lokaal laten behandelen met shockwave bij Renée Vranken. Maarten Tielen nam de rest van de keten voor zijn rekening. Na 2 maanden sukkelen merkte ik pas echt vooruitgang.


In deze periode heb ik met veel mensen gesproken over de mogelijke oorzaak van de klachten. Eén van de oorzaken was hoogstwaarschijnlijk mijn duurloopschoenen. Sinds begin 2022 loop ik op Saucony. Het was een jongensdroom om rechtstreeks door een loopmerk gesponsord te worden. Hierdoor was ik wellicht niet kritisch genoeg. Zo is bijvoorbeeld het voetbed van de duurloopschoenen van Saucony iets vlakker dan ik gewend ben.


Als je voor een merk loopt ben je gebonden aan dat assortiment schoenen. Dat is lastig aangezien al deze modellen voor verschillende trainingen bij jou moeten passen. Saucony had een aantal geweldige modellen, het paradepaardje was naar mijn mening de 'Speed'. Toch waren de duurloopschoenen waarschijnlijk een van de oorzaken van mijn klachten. Ik heb dus besloten mijn samenwerking met Saucony op te zeggen. Dit vond ik lastig, ik was er trots op! Hierbij wil ik Saucony en in het bijzonder Vincent Harder hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de investeringen in mij als loper!

Dit laat wel het belang zien van de juiste schoen voor een bepaalde loper en zijn eigen stijl. Er zijn veel eigenschappen van zowel de schoen als de loper waar rekening mee gehouden moet worden om tot een perfecte match te komen. Dit geeft ook het belang aan van kundig advies. Het advies dat je krijgt bij een hardloopspeciaalzaak.


Om zelf ook weer de perfecte match vinden qua loopschoenen ben ik een samenwerking gestart met Ron for Ron, een hardloopspeciaalzaak in Maastricht. Toen ik (tot een maand geleden) nog in het centrum van Maastricht woonde ging ik geregeld even bij Ron van der Sluijs langs. Niet vanwege de schoenen, ik was immers voorzien. Maar voor een kopje koffie met Patrick Stitzinger, een goede loopvriend van me die ook in de zaak werkt. Hierdoor had ik een goed beeld van de werkwijze binnen de speciaalzaak. Geen commercieel gezwam maar gewoon een goede analyse van de loopstijl waarbij de juiste schoen gezocht wordt. Een klein winkeltje in het centrum van Maastricht dat de charme van vakmanschap uitstraalt!


Ik kijk uit naar onze samenwerking! Nu is het verder opbouwen naar een mooi naseizoen, want hoe lang ik ook gesukkeld heb.. I'll be back!

430 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page