top of page
Search
  • Writer's pictureRoel Wijmenga

Enci Bergloop


Gisteren liep ik de Enci bergloop in Maastricht. Deze klassieker kan denk ik door het grote aantal hoogtemeters tot een van zwaarste Nederlandse crosslopen gerekend worden.


Na een weekje afschakelen bleek dat ik fysiek erg goed uit de marathon gekomen was. Trainingen gingen gestaag en ik besloot deze race, georganiseerd door mijn eigen vereniging Atletiek Maastricht, toe te voegen aan mijn planning. Leuk om dichtbij huis te racen en een goede prikkel!


Door afwezigheid van titelverdediger Jasper Boot zou clubgenoot Ricardo Floris de enige bedreiging gaan vormen voor de winst. Het parcours begint met een klim met haarspeldbochten de Sint Pietersberg omhoog. Ruim 400m aan een gemiddeld hellingspercentage van bijna 11%. Hier liepen we samen omhoog en het voelde comfortabel. Boven aangekomen besloot ik hard door te trekken, met mijn marathoninhoud wilde ik de race namelijk al vroeg zwaar maken. Ricardo loste meteen waardoor ik begon aan een verdere solo race.

Toen ik na 1 ronde voor de tweede keer aan de lange klim begon had ik ruim 1 minuut voorsprong. Genoeg marge om geen risico's te nemen in de scherpe bochten en steile afdalingen. Wel bleef ik op de vlakke stukken goed doorlopen om er een stevige trainingsprikkel van te maken. Aan de meet had ik mijn voorsprong uitgebreid naar ruim 2 min.


Het was weliswaar een kleine regionale wedstrijd maar ik heb heel erg genoten van het crossen, dat was lang geleden!
Foto's: Louis Kusters

119 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page